Spel från spelbolag i skatteparadis

Gemix från spelutvecklaren Play’n GO är en version av de juvelspel som var och varannan person spelar på sin smartphone. Det är många som har försökt sig på det tidigare, men det är få som har lyckats lika bra som Play’n GO. Många utländska spelbolag som Play’n GO bygger casinospel som spelas i Sverige.

Grafik och Tema

Gemix har inte en slots traditionella utseende med hjul som snurrar utan består i stället av ett rutnät där 49 färgglada juveler ska falla på plats. För att vinna krävs det att fem likadana juveler hamnar vågrätt på rad. När det sker försvinner de samtidigt som lika många nya juveler faller ned. Alla andra juveler flyttas samtidigt ner ett steg, vilket ofta gör att det skapas nya vinstgivande kombinationer.

Under juvelerna finns det blå rutor och när du tar hem en vinst färgas de orange. När alla har färgats tas du till en ny nivå där ett nytt rutmönster väntar på dig. När du har klarat av tre mönster anses du ha klarat av den världen och då tar du hem en ”World Bonus”.

Grafiken är mycket bra gjord och musiken är glad, för att inte säga rolig. Möjligen kan du tycka att den blir tjatig efter en stund, men varje gång du tar dig till en ny värld byts både musiken och grafiken ut.

Hur stora dina vinster blir beror på vilka av juvelerna du vinner på. Den som ger allra störst vinster är stjärnan, medan en del andra ger betydligt lägre vinster.

Insatserna går att ställa in för att passa nästan alla. Den minsta insatsen ligger på låga 0.50 euro per spelomgång, medan den högsta är på hela 100 euro.

Sammanfattning

Om du gillar pussel är det här spelet för dig. Gemix är en sällsynt bra återskapning av de populära juvelspelen och det har också fördelen att du kan vinna pengar. Det finns alltså ingen anledning att inte testa det.